Intonering af klaver med mikrofoner

Klaverstemmer med mikrofoner

Som klaverstemmer skal man jo også gå nye veje.
Klaverstemmer med mikrofoner hvad er nu det?
Så på tur med Torkil fra Silkeborg, ja hvorfor ikke. Torkil gik for år tilbage i gang med at fremstille super fine mikrofoner. Disse placeres på rammen af klaveret for at kunne gengive lyden optimalt, ja og ud over det også stereo mikrofoner til flygler. 

En gang imellem skal der bare en smule ekstra udstyr til for at få det optimale ud af klaveret ved intonering. Det kan produkter fra Remic hjælpe med.

Mikrofoner til klaver
Mikrofoner til piano

" og så i en af byens bedste koncertsteder..."

Han var blevet bedt om at lave en demonstration på Jazz house, København, og spurgte om jeg ikke kunne tage med og hjælpe ham med dette.

Da jeg åbnede deres Steinway B flygel stod det klart.
Deres klaver havde lidt år på bagen for at sige det pænt.To tangenter var knækkede, og jeg tænkte straks : Hvem bruger de dog som klavertekniker her?. Og så I et af byens fineste koncertsteder.

Lederen af stedet havde bedt det klaverstemmer firma, de brugte, om at møde op. Han ville gerne have de skulle se, hvordan det skulle intoneres og stemmes.

Jeg stemte det og skulle dernæst intonere det. Lyden til mikrofonen, som Torkil skulle præsentere, skulle gengive instrumentets klang 100 %.
Jeg fik to monitors. En på hver af mine sider, så jeg fik lyden både akustisk og i stereo fra anlægget.
Efter et par timer kunne lydmanden på stedet sige, at han på sin mikser kunne se, at flyglet var total lineært . Og han nu let kunne lave lyd på det.
Det lød rigtig fint.

Mikrofonen var storslået – alle var glade!

En del sværger til at man ikke skal putte nyt teknik i et klaver og bare kunne micke det op med eksterne mikrofoner.
Men hvorfor egentlig?
Har du ikke prøvet remics produkter snyder du dig selv for en fed oplevelse.
Så Klaverstemmer med mikrofoner, tjaaaa hvorfor ikke…

Kommentarer