frontposter piano

Intonering med Mic

På tur med Torkil fra Silkeborg, ja hvorfor ikke. Torkil gik for år tilbage i gang med at fremstille super fine mikrofoner, som placeres på rammen af klaveret for at kunne gengive lyden optimalt, ja og ud over det også stereo mikrofoner til flygler.

Han var blevet bedt om at lave en demonstration på Jazz house, København, og spurgte om jeg ikke kunne tage med og hjælpe ham med dette.

Da jeg åbnede deres Steinway B flygel stod det klart, af det havde lidt år på bagen.To tangenter var knækkede, og jeg tænkte straks : Hvem bruger de dog som klavertekniker her?. I et af byens fineste koncertsteder.

Lederen af stedet havde bedt det klaverstemmer firma, de brugte, om at møde op. Han ville gerne have de skulle se, hvordan det skulle intoneres og stemmes.

Jeg stemte det og skulle dernæst intonere det, så lyden til mikrofonen, som Torkil skulle præsentere, ville gengive instrumentets klang 100 %.
Jeg fik to monitors, en på hver af mine sider, så jeg ligesom fik lyden både akustisk og i stereo fra anlægget.
Efter et par timer kunne lydmanden på stedet sige, at han på sin mikser kunne se, at flyglet var total lineært . Og han nu let kunne lave lyd på det.
Det lød rigtig fint.

Mikrofonen var storslået – alle var glade!

Kommentarer